Projekt Sve na dlanu (HSI)

urednik   08.07.2017.   Komentari isključeni za Projekt Sve na dlanu (HSI)

Udruga studenata Grada Zagreba na Hrvatskim svjetskim igrama sudjeluje s projektom Sve na dlanu kojeg financijski podupire Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Projekt predstavlja informacijsku platformu i riznicu hrvatske kulture na jednom mjestu. U plesnoj dvorani SD Stjepan Radić okupili smo dionike kulturnih i kreativnih industrija koji svojim angažmanom doprinose promociji hrvatske kulture u zemlji i inozemstvu. Osim toga, posjetiteljima je omogućen i posjet mnogobrojim muzejima i galerijama u gradu Zagrebu.

Unutar plesne dvorane u SD Stjepan Radić realiziramo Lounge room u kojem ćemo objediniti radove naših umjetnika i dizajnera od kojih izdvajamo: Hippy garden, Chypka, Etno butik Mara, radove akademskog slikara Ante Teskere, Radionica Vilin konjic, Kišobrani Cerovečki, Hrvatski kišobran, nošnje iz fundusa KUD-a Kupljenovo i Sentimental bikes. Lounge room je zamišljen kao prostor za druženje u kojem posjetitelji na jednom mjestu mogu doživjeti bogatstvo hrvatske kulture.

Od ostalih kulturnih sadržaja, za sve sudionike smo osigurali besplatno vodstvo i radionicu tradicionalnih hrvatskih glazbala u Etnografskom muzeju, stručno vodstvo u Muzeju za umjetnost i obrt, Muzeju za suvremenu umjetnost, Laubi te posjet tvornicama Rimac automobila i DOK-ING-a.

Svakog dana od 15 do 17h organiziramo LP chill out zone gdje posjetitelji mogu uživati u domaćoj glazbi, sklapati nova prijateljstva, suradnje, opustiti se od natjecanja ili pripremiti za nadolazeći party.

U srijedu, 19. srpnja, u 17h organiziramo posjet Muzeju za umjetnost i obrt te Next bike aktivnosti (SD Stjepan Radić), a u 19h organiziramo Warm up party s tamburaškim sastavom Tamburgeri.

U četvrtak, 20. srpnja, u 10h posjet DOK-ING-u, u 17h organiziramo stručno vodstvo po Etnografskom muzeju u Zagrebu, a od 20h započinje turističko vodstvo po Zagrebu (sastajanje ispred Etnografskog muzeja).

U petak, 21. srpnja, u 10h organiziramo posjet tvornici Rimac automobila te od 17h posjet Laubi – kući za ljude i umjetnost te Muzeju za suvremenu umjetnost.

Svi navedeni sadržaji će se organizirati putem prijava koje će biti otvorene uskoro. Minimalan broj sudionika po organiziranom posjetu/vodstvu je 20. Prijave će biti online (dostupne na web i Facebook stranici Udruge studenata grada Zagreba) i u fizičkom obliku u Lounge roomu gdje će se vršiti akreditacija i gdje je pozicionirana izložba hrvatskih umjetnina i baštine. Za više informacija možete nas kontaktirati na info@ascz.hr