O nama

Udruga studenata grada Zagreba (USGZ) osnovana je inicijativom nekolicine studenata 13. lipnja 2015. Članovi Udruge sudjeluju u organizaciji i radu na mnogobrojnim projektima, natjecanjima, seminarima i radionicama. Ondje stječu najnovija praktična znanja i vještine iz poslovnog i društvenog života što rezultira pozicioniranjem među bitnije organizacije koje provode informiranje, savjetovanje i suradnju na projektima, od ideje do realizacije.

Udruga je osnovana s ciljem razvitka i unapređenja edukacije studenata, stjecanju poslovnih kontakata, razmjeni ideja te radi boljeg upoznavanja članova Udruge sa područjem poduzetništva, menadžmenta i organizacije, ali i promicanja i zaštite ljudskih prava, znanosti, obrazovanja, kulture, turizma i sporta. Kroz svoj rad implementiraju promociju grada Zagreba, njegove kulturne baštine te značaj u kreiranju jednakih mogućnosti za sve.

Djelovanje Udruge se sastoji od tri ključne točke:
1. Info centar
2. Promocija – promovirati grad Zagreb i približiti ga svima
3. Projekti – svi članovi imaju mogućnost pretvoriti svoju ideju u vlastiti projekt, pri tome im nudimo pomoć i suradnju.

Svaki član može i sudjelovati na nekom postojećem projektu te time steći iskustvo u željenom području. Aktivnosti ove organizacije temelje se na entuzijazmu, volji za angažiranjem te vještinama njezinih članova u stvaranju boljeg društvenog i poduzetničkog ozračja.

Misija organizacije jest poticanje studenata na veći radni i društveni angažman kroz promicanje neformalnog obrazovanja, sudjelovanje na novim ili postojećim projektima kako bi lakše ostvarili svoj puni potencijal. Vjerujući kako su upravo mladi glavna pokretačka snaga društva, Udruga studenata grada Zagreba potiče razvoj inovacija i kreativnosti u svrhu stvaranja pozitivnih promjena.

Vizija Udruge ogleda se u plasiranju među najkvalitetnije organizacije u gradu Zagrebu koja se zasniva na informiranju i mentorstvu na projektima, radionicama, seminarima i slično.

Svi, a posebice studenti, su više nego dobrodošli! Udružite svoje snage sa članovima Udruge te steknite iskustvo u području svojih interesa.