LABOR // otvorene prijave za Erasmus+ projekt

urednik   17.05.2018.   Komentari isključeni za LABOR // otvorene prijave za Erasmus+ projekt

Udruga Mladih Crna Ovca, u suradnji s Udrugom studenata grada Zagreba, MIKUB eV ( Berlin), RomaTrial eV (Berlin) i GRIPS Theatar Berlin, pozivaju sve zainteresirane da se prijave na sudjelovanje u LABOR projektu.

Labor – susret mladih umjetnika i socijalnih radnika iz Njemačke, Hrvatske i Jugoistočne Europe s fokusom na anticiganizam.

Kazališni pristup je uzet kao sredstvo razmjene znanja i komunikacije s temama poput anticiganizma, izgradnja romskog identiteta i pripisanih stereotipa uz predavanja i mentorstvo domaćih i inozemnih stručnjaka.

Cilj projekta je okupiti 24 mladih koji žive u Njemačkoj, Hrvatskoj i Jugoistočnoj Europi u dobi od 18 do 26 godina, koji dolaze iz umjetničkih i društvenih područja, a polovica njih se izjašnjava kao Romi i Sinti.

Susret mladih provoditi će se prvih 8 dana u Zagrebu, a zatim izravno 8 dana u Berlinu. Tijekom susreta razmijenjivat će se iskustva, metode i ideje u europskom kontekstu. Na kraju sastanka održat će se zajednička prezentacija u GRIPS kazalištu u Berlinu, uključujući konačnu raspravu, koju će organizirati sami sudionici.

Troškove puta, smještaja i hrane su osigurni.

Prijave traju do 10.6.2018.

23.06.18 – 28.06.18 // Zagreb
28.06.18 – 04.07.18 // Berlin + Brandenburg

Svi zainteresirani ispunjenju prijavnicu mogu poslati na: crnaovca02@gmail.com

Prijavnica se nalazi ovdje.

Tekst je preuzet s mrežne stranice Crne ovce.